Standaard pagina

Don Quichotta

 

Nog geen zeven uur in de morgen als ik snel het raam sluit voor een kletterende bui; inclusief onweer en hagel. Vanuit bed zie ik donkere wolken en buien langs elkaar heen schuiven. Prachtig met ook nog es de zon er van onder tegenaan schijnend! Maar je zult hier maar met vakantie zijn …. . De tijd schrijdt voort en af en toe schreit hij zelfs voort. De rozen raken aardig verfomfaaid en de Annabellen, te zwaar geworden voor hun frêle steel, gaan verzadigd van het vele water hangen. De koeien in het weiland zijn brandschoon geregend, ze glanzen ervan.

Maar al met al is het een droevige zomer. Zelfs bij droog weer bijna altijd die wind. Ik hou niet van wind. En als min of meer logisch gevolg haat ik windmolens. Wangedrochten in het polderlandschap!  Omdat ik ook symbolisch altijd de neiging heb er tegen te vechten, zou ik zou de vrouwelijke versie  van Don Quichot kunnen zijn. Steevast in oorlog met het onvermijdelijke en heel slecht in het  ‘bezitten van mn ziel in lijdzaamheid’ Ik hou niet van een hokjes leven, krijg er claustrofobie van. 21e  eeuw met alle vrijheid- ja, ja- mits binnen die lijntjes dan… Om maar eens één van die windmolens bij de wieken te nemen:

Het is fantastisch, als een familielid of goede vriend een (nieuwe) liefde vind en gelukkig wordt, maar waarom dit gepaard moet gaan met persoonsverlies?. Vanaf het ogenblik dat de verhouding serieus wordt, is er nagenoeg geen direct contact meer mogelijk, alles verloopt via de nieuwe vrouw, jou (nog) bijna onbekend. Uitgesproken meningen van voorheen- zelfs dogma’s- worden genuanceerd of geheel herzien. Beslissingen of afspraken verlopen bijna uitsluitend via de nieuwe hoofdrolspeelster. Verbazend hoe snel  mannen geneigd zijn tot inleveren van persoonlijkheid! Om dicht bij huis te blijven: Een jaar of tien geleden, het moment dat mijn broers ex de deur uitging,  kwam ik er achter dat het hebben van een broer ook leuk en gezellig kan zijn. Maar met sinds enkele jaren een nieuwe liefde in zijn leven,  zijn we overigens reuze content mee; zondermeer een aanwinst in de familie!; …..heeft broerlief - tenzij erop gewezen- echt geen tijd / aandacht meer voor zijn zus. Hoe belangrijk ben je als zus, als wie dan ook? Je bestaat alleen nog in de gunst van de nieuwe vriendin, die oppermachtig is…. En nu, toch bezig ben over mannen: Hoe leuk is het een vriendje van vroeger tegen te komen en een gezellig praatje te maken. Hoe vervelend als de zelfde persoon, een week later, nu met vrouw aan zijn zij, je nauwelijks durft te groeten. Welke man in deze contreien gaat ooit gezellig met zus of een vriendin samen koffie drinken en praten? Wat kunnen mensen elkaar toch tekort doen.

Oorzaken: Alblasserwaardse kortzichtigheid in combinatie met een chronisch gebrek aan fantasie, maar hoofdzakelijk :‘Tekort aan mannelijk ruggengraat’. Zou hier geen voedingssupplement voor zijn? Klopt het echt wat mn opa- of was het oma- vroeger zei? :’ Het belangrijkst voor een man is rust in huis, een warm bed en een goed gevulde ruif.’ Klinkt erg cru en degenererend, ik weet het. Met excuses aan de regelbevestigende uitzonderingen onder de mannen, maar die hebben vast wel genoeg ruggengraat om dit te kunnen relativeren.

Roos

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

21.07 | 19:43

Wat is het weer een mooi stuk. Ik kan ook zo genieten in.jouw mooie tuin.

...
21.07 | 17:42

Je hoeft inderdaad niet ver weg te zijn om te genieten!😊

...
21.07 | 17:05

Mooi opgeschreven hoe de tuin je plek is. Toch lukt het mij steeds weer om die een paar maanden in mijn hoofd te "blokkeren". Nu ook in Noorwegen.

...
21.07 | 16:59

Het is weer prachtig. Het is een gave hoe jij het gevoel kunt verwoorden. Prachtig.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE