Eindspurt

Eindspurt

Hij/zij kwam even buurten

 

Inmiddels heeft het supermarkt gekwetter: “Wanneer gaan jullie met vakantie?; waar ga je naar toe?”  en vervolgens… “ Waar zijn jullie geweest, wanneer thuisgekomen?” weer plaatsgemaakt voor de huis-tuin en keukensores. In een oud fleecevest kom ik wederom het zakje wilde bloemenzaad tegen en word zo geconfronteerd met alle plannen voor deze zomer. Net als een jaar geleden,  te laat om nog te zaaien….

De brave moestuinman van het tuintje verderop is al naar huis. Steevast op de fiets van de vrouw- mandje voorop- gaat hij voor twaalven richting warme prak. Alwéér een paar uur voorbij. Een heel werk, maar toch aardig gelukt het oude behang van de voorslaapkamermuren te scheuren. Een leuk werkje voor mn kleindochter, jammer dat ze er niet is. Vooral voor het tekenen op de kale muur. Wat zullen we deze keer eens achter laten voor het nageslacht? ‘Gekken en dwazen schrijven op deuren en glazen’ Een uitdrukking van mijn moeder, vroeger speciaal aan mij gericht… Nu eerst maar aan het verven, een intensief werkje met onverwacht veel voldoening. Waarbij haasten uit den boze en oude kleding aan  noodzakelijk is want ik kom er geheid helemaal onder.  Maar wel lekker dat geklieder! Ook al val je van het een in het ander. De schuine kant boven het bed kan ook goed een opfrisbeurtje gebruiken. Aan de toenemende restanten van platgeslagen muggen – schoonmaken lukt vaak net niet helemaal- is goed zichtbaar dat de zomer een eindspurt heeft ingezet. Die krengen komen meestal aan het einde van de nacht, vlak voor het licht wordt, en net die tijd dat ik gewoon ben nog een uurtje heel vast te slapen! Door het (met hor) altijd geopende raam– mijn ziel mag niet gekooid- komen de ochtendgeluiden waaronder het gekraai van de haan hiernaast, heerlijk  geruststellend,  als vast ochtendritueel de demonen van de nacht op de vlucht jagen.

Toch was dit ochtendgebeuren een poos wreed verstoord toen de haan plotseling overleed. Na geruime tijd met teveel stilte, klonk er echter ’s morgens een aarzelend geluid, als van een haan in opleiding.

Hetgeen me brengt bij een gek verhaal waarbij de eigenaar zelfs nu nog vol ongeloof het hoofd schudt. Al snel nadat de oude haan het veld ruimde, begon een kip , die zelfs al eens kuikens had, zich steeds haniger te gedragen. Geleidelijk aan verschenen er sporen aan de poten, hanenveren aan de staart en op de kop begon een hanenkam te groeien…. Met de dag werden de pogingen tot kraaien krachtiger en er kwamen zelfs aarzelende avances richting kippen... En nu, een paar maanden verder,  is hij een volwaardige haan, door de kippen geaccepteerd en aanvaard, zowaar al vader geworden! Het bleek een transseksuele kip….En met dit verhaal- wat je kunt geloven of niet- duiken we, samen met heftige regen- hagel- en onweersbuien (protest?) onvermijdelijk september in.           Met de R in de maand. 

Roos

Gaan alleen kippen op stok?

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

05.09 | 17:03

Hij is weer mooi. Met mooie foto,s

...
01.09 | 23:14

Geniet elke dag. Dag voor dag..

...
31.08 | 14:27

Mooi geschreven Door een mooi mens.Ik zal je zeker missen zeer gewaardeerde ex collega.Ga heerlijk genieten van alles wat je lief hebt.Het is je gewenst♡

...
31.08 | 14:13

Mooie impressie met de foto erbij!!😊

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE