Joie de Vivre

Joie de Vivre

'Lekker baggy'

Baggy trousers, de fijnste outfit die je kunt bedenken op vakantie onderweg in de auto! Een dunne flodderbroek, lekker wijd zittend. We zijn nog maar net vertrokken en normaliter wordt nu geïnventariseerd wat er allemaal vergeten is, ja hoor de zonnebril! 

Maar eigenlijk is het hoofd nog vol van gisteren. Van de trouwerij/bruiloft van een heel bijzondere neef en zijn lieve vriendin, al jarenlang samen. Echt een goed stel, want ondanks de gekke streken van hem, blijft zij onbewogen. Dit stel zal zich niet snel scharen onder de suffe echtparen waarvan vanzelfsprekendheid afdruipt. Sommige mensen zijn nu eenmaal paradijsvogels. Houdt die in ere en koester ze want dat zijn degenen die je uittillen boven het alledaagse! Hij leeft duidelijk vanuit zijn hart en …tot in de toppen van zijn vingers. Het hoge gehalte onderbroekenlol van deze specifieke neef nemen we graag op de koop toe, hij heeft een hart van goud.

Samen met naaste familie en beste vrienden in de rondvaartboot over de Giessen ging men naar de kerkelijke inzegening. De bruidegom, het uiterlijk van oosterse sultan met zwarte baard, in jacket met hoge hoed, klom al snel bovenop de boot om daar te genieten van een heus waterspektakel door vrienden met jetski’s in de gekste outfits, keihard racend de vreemdste capriolen makend. Hierbij refererend aan de diverse gekke streken die hij zelf in afgelopen jaren op soortgelijke wijze uithaalde.(Ooit iemand op waterski’s een brede sloot uit zien gaan, met touw achter een auto gebonden?) Het hele dorp opgeschrikt uit de lethargie en natuurlijk verscheen er politie, gebeld door fantasieloze iezegrimmen.... Hetgeen herhaald werd bij het spectaculair vuurwerk als afsluiting van de dag.

Het fijnste aan vakantie is ontsnapping aan het alledaagse, maar eerdat je weg bent… Te voren zoveel moed verzamelen, zoveel te regelen, zoveel schuldgevoelens sussen over het overdragen van moedermantelzorg… Pas in Frankrijk lukt het alles een beetje los te laten, ongetwijfeld te danken aan het landschap, glooiend met dromerige dorpjes en logge watertorens als vriendelijke kolossen her en der, zoals altijd regelrecht mn hart binnenkomend.(zou ik hier in een vorig leven thuis zijn geweest?) Langzaam trekt de immer aanwezige Alblasserwaardse beklemming weg, plaatsmakend voor een beetje, wat hier ‘Joie de vivre’ heet….(levensvreugd dus) Altijd weer leuk om een bakkerijtje binnen te gaan voor een broodje en het je toegewenste ‘Bonne dimance’ (het was zondag) te kunnen beantwoorden met ‘toi aussi!’Al houdt het hiermee zo’n beetje op, toch genietmoment. Het is 5 uur, de eerste vakantiedag zit er bijna op, heerlijk in de zon naast caravan. Vogels alom. Boven me cirkelt een roofvogel met gevorkte staart. Een wouw dus. En, nog onwetend van de 13graden en regen de dag daarop,  denk ik ‘Wouw…!’

Roos.

Ardèche, goed voor een jaar heimwee...

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

05.09 | 17:03

Hij is weer mooi. Met mooie foto,s

...
01.09 | 23:14

Geniet elke dag. Dag voor dag..

...
31.08 | 14:27

Mooi geschreven Door een mooi mens.Ik zal je zeker missen zeer gewaardeerde ex collega.Ga heerlijk genieten van alles wat je lief hebt.Het is je gewenst♡

...
31.08 | 14:13

Mooie impressie met de foto erbij!!😊

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE