Machteloos

Machteloos

Tenerife Superzee

Zo lig je heerlijk in Tenerife bij 25 C aan het strand (af en toe een weekje weg is prima om de vanzelfsprekendheid te doorbreken) en een dag later, weer thuis, bij temperaturen rond het vriespunt hang je voor de vogels vetbollen aan de knotwilgen. In de supermarkt stond ik eerst even verbaasd, alle sinterklaas spullen weg.. ..maar helemaal prima, dat was nou net de bedoeling. Ik bedank de buurman via whats app voor de lichtjes  in z’n buitenboom, inmiddels traditie geworden. Gezellig. In deze stikdonkere tijd is elk lichtje welkom, al kunnen juist kerstlichtjes-nog zo klein- dingen onbarmhartig ‘aan het licht brengen.’

Soms neemt het leven een onverwachte draai. En nee, helaas niet altijd ten goede….Wat je ook probeert, terugdraaien lukt niet. Je hebt ermee te dealen. Jaren geleden, pas in de 1e klas lagere school had ik een traumatische ervaring. Het schrijven leren moest met echte inkt, gegoten in een potje onder een schuifje in de lessenaar. Wat een drama! Het meisje achter me kreeg op haar kop voor een grote inktvlek in haar schrijfschriftje, waarvan ze mij de schuld gaf. Ik zou haar opzettelijk gestoten hebben, wat ik uiteraard ontkende. Maar ik werd niet gelooft en moest nablijven tot ik van ellende bekende. De dag later, na een briefje van mijn moeder werd dit goedgemaakt, wat het leugenachtige klasgenootje zelfs een pak op haar broek opleverde! Barbaarse tijden met lijfstraffen. Soortgelijke verontwaardigde machteloosheid van het niet gelooft worden- me kennelijk altijd bijgebleven- vreet zich continue naar binnen en verlamt. Wie schrijft nu een briefje voor me?  Soms ben ik jaloers op een peuter, een mens in de meest pure vorm. Gaat er iets echt niet naar zijn zin, laat hij zich op de grond vallen en krijst het uit van verontwaardiging. Zoals mijn jongste, jarengeleden uit protest bij het winkelen languit op de vloer onder de kledingrekken ging liggen. Heerlijk om zonder gene keihard te brullen! Kindje tegen ouders, mensje tegen God?

Helaas voor volwassenen ondenkbaar zonder voor gek te worden versleten.

Een van de fantastische dingen in het luxe weekje in Tenerife was- behalve een heerlijke klimaat, palmbomen en vliegende parkieten boven je hoofd!- vooral de zee. Heerlijk van temperatuur, met fantastische golven! De zee die brult en buldert.  Je wordt letterlijk omver gesmeten en kan niet anders als jezelf overgeven aan de elementen. Laat die het maar verwoorden. Zoute zee, oceaan vol tranen. Even lekker lezen op het zand, maar steeds weer te water. Genieten!  Ook van de jonge gezinnetjes, vaders die hun kindje over aanstormende golven heen tillen, moeder lachend vanaf het zand toekijkend. Mooie jonge moedertjes in een stringbikini met prachtig bruine billen. In onze tijd hadden moeders geen bruine billen. Ja oma je wordt oud… Over oud gesproken, hele volksstammen plussers te vinden op Tenerife,  vele soorten en vooral maten, je komt niet uitgekeken.

Op het vliegveld terug spraken we dezelfde mevrouw als bij de heenreis. Ook zij had het erg leuk gehad, maar op het strand was ze niet geweest, laat staan in de zee. Nee, niet verder als het zwembad bij het hotel.

Onvoorstelbaar. Die heeft vast een nepkerstboom.  Roos.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

22.10 | 22:31

Mooi hoor.

...
20.10 | 22:35

Dank weer voor je filosofisch stukje! Mij zou het hanengekraai irriteren als ik nog moe was,maar dat verschilt dus per persoon..­čśů

...
05.09 | 17:03

Hij is weer mooi. Met mooie foto,s

...
01.09 | 23:14

Geniet elke dag. Dag voor dag..

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE