Toch nog even I

Ón the road

Ondanks de luxe, gemak en lekker eten zul je mij niet snel met vakantie aantreffen in een of ander ressort, een vakantieparadijs in een land met lekker klimaat. Een soort verwenkamp met hotels, zwembaden, restaurants, gigantisch veel eten en entertainment. Uitgezonderd een enkele excursie verblijft men daar de hele vakantie.  Het enige wat van het land benut wordt is het klimaat, of je er iets van steelt, inpikt. Behoorlijk fantasieloos en eigenlijk een vorm van landprostitutie Je doet het land waar je bent (en jezelf!) zoveel te kort.

Om ver van huis een paar weken te genieten, is zelfacceptatie nodig, je thuisvoelend bij jezelf en verankert weten in degenen jou dierbaar, waar die zich ook mogen bevinden. Zoals ik na: ‘Maar oma ik ga je zo missen…’ van  mn kleindochter, (vertel mij wat) haar troostte met ‘Jij zit in mijn hart en zo zijn we altijd dicht bij elkaar.’

Vakantie: Tijd voor lezen – dromen – schrijven – zwemmen - wandelen; natuur, oude dorpjes of stadjes; altijd pen en papier binnen handbereik, inherent aan vakantie houden. En vooral alsjeblieft wat rust in mn kop!

Reizen, onderweg zijn is door de Tomtom zoveel meer ontspannen, niet langer die stemmingsondermijnende kaartleesstress.Overal zijn hier nog gewoon hoogspanningsleidingen, palen met draden, wat nou glasvezelkabel waar wij hoegenaamd niet buiten kunnen? Van alles te zien, altijd fantasieprikkelend. Zoals die leuke jongeman, trots op zijn -duidelijk zelfgebouwde- camper, met mountenbike achterop. Lang donker mooi golvend haar in een staart. Op de autoradio dat moment Albert Hammond  met “ the free electric band”  Van binnen weer even 18:  …’Mag ik van u een lift meneer?....’ Zo zie je maar, hoe ouder, hoe…. Want-  hoe onverbiddelijk is Vadertje Tijd- bijna ongemerkt is  inmiddels toch maar weer een decennia van mn leven gepasseerd!

Al is de uitdrukking ‘Leven als God in Frankrijk’…; leven als scharrelkip in Zwitserland is ook niet verkeerd. Langs de weg zien we diverse grote kippenfarms, waarbij ze met staart omhoog heerlijk buiten lopen met zn allen,  met zelfs schaduwnetten gespannen!  Zo naderen we langzaam de echt hoge bergen met hun imposante majestueuze toppen. Altijd weer prachtig ze te zien opdoemen. Geeft een oergevoel,  iets met oorsprong. Getuigen van een ongekende grootsheid. De trots van God op een voltooide schepping….

Superrustig op de campings in het naseizoen met veelal korting en gelukkig geen animatie meer. Slechts verspreid voorkomende plussers en een enkel gezinnetje met kleine kindjes, de enigen soms nadrukkelijk hoorbaar aanwezig, een privilege uitsluitend voorbehouden aan kleintjes, lekker ongelimiteerd keihard janken zonder iets te hoeven uitleggen. En verder bomen die herfstkleuren krijgen, zelfs de maïs op het land verkleurd. Maar ik mis de velden zonnebloemen en lavendel.  Zelfs de cicaden- zo typerend hier- zwijgen nu.

De man die in de nog sporadisch aanwezige campingtelefooncel het thuisfront belt, heeft –  ongehinderd door een rij wachtenden - alle tijd van de wereld. Hij kan daarna weer een dag of wat onbekommerd genieten, zonder digistress… Voel ik  een lichte jaloezie opkomen?

De camping waar we 2 nachten verblijven heeft een hoog tuinkaboutergehalte, maar de reeds zakkende zon maakt van de nabije schuine berghelling een glijbaan voor haar stralen.

Roos.

beneden ook nog koeien

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

17.09 | 15:41

Je hebt me weer met veel genoegen meegenomen in je hersenspinsels en het was aangenaam vertoeven.

...
17.09 | 11:40

Hij is weer leuk en goed. En tuin heeft ieder jaargetijden zijn bekoring.

...
03.09 | 16:45

Knap zoals jij alles kunt benoemen Vakantie, moeder, oplettend zien en voelen. Arianne je bent en bewogen persoon met heel veel humor. Ik geniet van jou.

...
01.09 | 22:58

Geweldig, wat een mooie stukken. Fijn om in deze drukke tijd dit te lezen en heerlijk tot rust te komen. Inspirerend. Ik kom zeker terug op je site!

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE