Tussen de buien juni 2015

Tussen de buien

Verbaasd knipperend tegen het licht van de zon, die na de zoveelste plensbui toch weer doorbreekt, voel ik de bijbehorende warmte doordringen tot diep in mn botten. Even een genietmoment, zo lekker!

De vogels hervatten hun zang- sommigen gaan tijdens een bui gewoon door- en  kikkers kwaken weer Alles juicht en neemt ons mee de zoetgeurende zomer in. De prachtig in bloei staande tuin maakt het bijna wreed nu met vakantie te gaan. De vergeet-mij-nietjes worden weliswaar scharrig, maar o de rozen bloeien weer! Het is nog maar voorjaar, er hangt nog steeds een belofte in de lucht… En  dat bij terugkomst de zomer nog maar net begonnen is, maakt het weggaan stukken simpeler! Alles thuis goed geregeld, zorgen en plichten zo mogelijk overgedragen, maken we de vertrouwde reis naar het zuiden. En ondanks het behoorlijk wisselvallige weer lukt het beter dan andere jaren: ‘leven bij de dag’. Het zal allemaal wel… En verder proberen de dingen die nooit zullen veranderen te accepteren als bij me horend.  Ik laat de zon mn zorgen verdampen en de wind ze verwaaien.

De leefruimte wordt teruggebracht / versimpeld tot de paar m2 in en om de caravan en daar moeten we het mee doen. Al gooit slecht werkende sociaal media- veelal de grootste onruststoker- nogal eens roet in het vakantie eten. Maar wat een rust overal op campings. Heerlijk dat voorseizoen. Je ziet voornamelijk om elkaar heen redderende plussers, druk manoeuvrerend  met caravans. Ik zie het met verbazing aan, maar het verbazingwekkendst is er zelf deel van uit te maken!  Zoals het vriendelijk -continue goedmoedig met elkaar kibbelend- Belgisch echtpaar hier tegenover. Heel de dag onbegrijpelijk aan het rommelen met allerlei huisraad, potten en pannen. Hij, korte broek opgetrokken tot bijna onder de armen, zij klein, mollig en behoorlijk in de greep van de zwaartekracht. Vandaag met 4 grote krulspelden bovenop het hoofd, want morgen trekken ze weer verder. Een ander echtpaar heeft de fuchsia bij zich, opgehangen aan de boom naast hun caravan. En bij weer een ander stel staat de poes aan een touw. 

Het blijft fascineren, een streek, uitgezocht (deze keer) op kaart 248 in het gedetailleerde Michelin Frankrijk kaartenboek- al vele jaren aan verknocht. - waar je na een paar dagen echt bent! Meekijken? Even denkbeeldig van boven uit inzoomen op de Verèze, een klein riviertje.

Kapotte brug, droge rivierbedding. In schaduw van overhangend geboomte. Schafttijd; zittend op een boomstam met stokbrood en een smeerkaasje. Soms een thermoskan koffie, maar meestal flesje water. Wil je mee? Eerste vereiste: goede wandelschoenen, om zowel door rivierbeddingen- meestal droog met keien maar soms ook dwars door een waterstroom te banjeren; als wel om een heuvel op en af  te klauteren. Wees niet te preuts om achter een bosje te plassen of zo nodig een stukje bloot te zwemmen.. . Vaak nageblaft door onopgevoede Franse honden. En het is behoorlijk balen, als je afgepeigerd na een steil pad, weer eens de grond in regent. Maar je komt langs adembenemende vergezichten; door mooie oude dorpjes, vaak met ruïne, of recenter bouwwerk van de beroemde Vauban  erboven. Groeien er in het  naseizoen langs  paden overal bramen, deze tijd ontdekten we  wilde aardbeitjes. Er zijn prachtige koeien met horens, hier en daar een ezel. Diverse roofvogels zoals rode wauw, sperwer, buizerd en havik. Opstijgende veldleeuweriken, je hoort de koekoek, soms zelfs een wielewaal. En ’s nachts uilen en fluitkikkers  (‘vroedmeesterpad’ zegt mn zwager). Helaas zien we weinig cultuur, maar het land wordt alshetware geproefd! .

Vandaag was heel bijzonder. Bij het Office du tourisme in Rosans krijgen we gratis de sleutel van de toren mee om die te beklimmen en van het uitzicht te genieten.

Roos.

 

J' aime la France

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

05.09 | 17:03

Hij is weer mooi. Met mooie foto,s

...
01.09 | 23:14

Geniet elke dag. Dag voor dag..

...
31.08 | 14:27

Mooi geschreven Door een mooi mens.Ik zal je zeker missen zeer gewaardeerde ex collega.Ga heerlijk genieten van alles wat je lief hebt.Het is je gewenst♡

...
31.08 | 14:13

Mooie impressie met de foto erbij!!😊

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE