2016

Januarimalaise

‘Rustig aan doen, niet sporten, rennen of bukken en niet op uw hoofd staan’ Da’s nou jammer, vooral dat laatste was ik net van plan… De gedragsvoorschriften na de 1e (van 2!)best heftige ingrepen bij de kaakchirurg zijn niet moeilijk na te leven. De hamsterwang is na een week geslonken en de pijn wordt minder. Maar zonder pijnstillers lukt nog niet. De volgende behandeling is pas over een week of zes. ‘Algehele malaise’ staat op diezelfde folder. Hetgeen niet te ontkennen valt, maar is zonder die kaakchirurg ook al inherent aan de eindeloos durende januarimaand, die slechts een paar dagen erin slaagde om de grauwsluier af te schudden. Een dag of drie maar was het bijna winter met tintelende kou die in je wangen bijt…Nog even en een echte winter is alleen nog te vinden in geschiedenisboekjes. En blijft waarschijnlijk tot in lengte van jaren zichtbaar op de- recent opgeruimde- wenskaarten: Veelal een idealistisch sneeuwlandschap al dan niet opgesierd met roodborstje…(I.p.v. de 10ºC en grijze miezer)  ‘Hello;… follow the sun..’ was reclame voor  een zonvakantie ooit zo verleidelijk? Overleven op de waakvlam. Alleen mogelijk met de derrière op de houtkachel…En dan het nieuws, steeds die verbijsterende wereldellende! Wat zou het lekker zijn nog een maand in de kerstcocon te blijven zitten, kaarsjes en kachel, ook al wordt je op den duur zo knus als een geranium. Zelfs de kat ligt uit mn werk nog op dezelfde plaats als toen ik wegging. En een column in elkaar flansen blijkt bijna onoverkomelijk….Blue monday –  de jaarlijks meest deprimaandag- is niet voor niks in januari; laatst  las ik ook iets over het bestaan van een seizoensgebonden depressie. Hoe kan een vluchteling afkomstig uit een zonnig land hier ooit aarden?

Maar inmiddels is het februari en stapje voor stapje gaan we richting het licht. De loeiende sirene, 1e maandag van de maand, 1 februari, 12 u  was voor mij het officiële sein: ‘Malaisemaand eruit gesmeten!.’ Tijd voor een super winkeldagje met een vriendin…. en geloof me, weinig dingen werken bij een vrouw zo humeur verbeterend als het scoren van een leuk jurkje in de uitverkoop!

Roos.

Welterusten zon

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

05.09 | 17:03

Hij is weer mooi. Met mooie foto,s

...
01.09 | 23:14

Geniet elke dag. Dag voor dag..

...
31.08 | 14:27

Mooi geschreven Door een mooi mens.Ik zal je zeker missen zeer gewaardeerde ex collega.Ga heerlijk genieten van alles wat je lief hebt.Het is je gewenst♡

...
31.08 | 14:13

Mooie impressie met de foto erbij!!😊

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE