Energielevel

Energielevel

'Ik ben er weer..'

Waarschijnlijk had je als vrouw in de oertijd weinig of niks in te brengen, maar zo wèl en ik leefde toen, koos ik instinctief ongetwijfeld een man waarmee je de meeste overlevingskans had. Ik heb een grenzeloze bewondering voor mensen, die in de wildernis met nagenoeg niets overleven kunnen. Een enkele keer zag ik de serie: ‘The island’, net 5 (niet te verwarren met temptation island) Een groep mensen wordt voor 4 weken gedropt op een onbewoond eiland en moet zien te overleven. Het duurde bijvoorbeeld drie dagen eer men erin slaagde vuur te maken! En wat een strijd dit ààn te houden in stromende regen! Overleven met nagenoeg niks, een vermogen dat we in de loop der eeuwen aardig zijn kwijt geraakt.  Het lijkt me prima een basiscursus survival training van een paar weken, min of meer verplicht, aan te bieden aan pubers. Of als (verjaardag)cadeau, prachtig toch? Een voordeel van met een jager getrouwd zijn is dat beide zonen kunnen slachten. Het fascineert me  dusdanig dat ik er ooit een verhaal over schreef.  Ons keurig brave en gemakkelijke leventje tegenwoordig is grotendeels voorspelbaar. Leven in hapklare brokken. Met ieder jaar de paaseieren vanaf eind januari- en begin oktober chocoladeletters in de supermarkt. 

Wat dat aangaat is er buiten gelukkig weer wat meer te beleven, al is het dan ook vaak: één dag zon, 3 dagen regen… Maar het licht komt terug!  Heldere dagen met zon, goud voor het energielevel. Super om te lopen, zelfs een keer direct na het ontbijt. Heerlijk om het stemmetje : ‘Weet je wel wat je allemaal kunt doen in deze tijd, nu?’ bewust te negeren…En genieten van… De eenden die al een tijdje weer paartjes vormen, ook al staan ze dan af en toe ‘s morgens vroeg nog met hun grote oranje poten op het ijs te glibberen.De adembenemende zang van de lijster en een groene specht die zo hard lacht dat je het schateren kunt noemen.

Hoe bijzonder is dit? In de middag met de zon aan de rechterkant, ergens linksboven ook nog de maan – hoe dat kan snap ik nog steeds niet- een helderblauwe lucht met prachtige wolken. Samen met de hond loop ik in zuidelijke richting. Ver boven me meerdere slingers ganzen. Wat dichterbij scheert een paar keer achter elkaar met veel kabaal een stelletje scholeksters over:..’ depieieietiet!’ Ze vliegen volkomen synchroon.  Wauw…tijd om de overlevingswaakvlam uit te blazen en je te koesteren in het volle licht! Wandelen in gezelschap van je schaduw is altijd gezelliger. In de verte zie ik een paar schapen rennen. ‘Is dat nou een hond die ze opjaagt? (gelukkig niet die van mij)’ Waarom zit er geen verrekijkertje in een mobile telefoon… Zelfs natte sneeuw maakt blij. Sneeuw is wit, is licht, geeft energie! Het maakt alles mooier. Zelfs mijn auto, qua kleur toch heel gewoontjes, krijgt van de zon een paarlemoerglans. Ik ben net op tijd om het dekbed en overig bedgerei weer binnen te halen. Het heeft toch  mooi een paar uren in de zon gehangen, niets beter tegen stofmijt en andere bedgriezels! (Meid versus mijt)

Roos.

Als je er oog voor hebt

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

05.09 | 17:03

Hij is weer mooi. Met mooie foto,s

...
01.09 | 23:14

Geniet elke dag. Dag voor dag..

...
31.08 | 14:27

Mooi geschreven Door een mooi mens.Ik zal je zeker missen zeer gewaardeerde ex collega.Ga heerlijk genieten van alles wat je lief hebt.Het is je gewenst♡

...
31.08 | 14:13

Mooie impressie met de foto erbij!!😊

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE